21 Ağustos 2011

uçan twitter Kuşunu Blogger’da uçurmak

twitter-bird
Dostlar bugün SEDEF adlı bir izleyicim bir yorum bırakmış. Bu yorumda benden bir ricada bulunmuş. 





preview

sedef dedi ki...
Öncelikle bunu yazan ellerinize sağlık çok güzel anlatmışsınız. Benim size bir sorum olacak, sizi blogunuzda solda uçuşan bir Twitter kuşu var. O kadar güzel ki gözlerimi alamıyorum. Onu kendi bloguma nasıl ekleyebilirim?
Bende bahsi geçen uçan kuşu yani “twitter-bird “   twitter kuşu  nu başka sitelerde görmüştüm. Benimde hoşuma gitti. Araştırdım ve bunun bir “javascript code” olduğunu gördüm. Ama bunların bir kaçını denedim. Bazılarının çalışmadığını gördüm. En sonunda en düzgün çalışanını buldum sizlere bunu önereceğim. Üstelik bunun nasıl uygulanacağını bir çoğu anlatmamıştı. Ben deneme yanılma yöntemini kullanarak bunun en kolay yolunu buldum. Bunu nasıl yapacağınızı size yavaş yavaş tane tane anlatacağım.  Ama önce  twitter a üye olmanız gerekmekte.
twitteregg
Gelelim bu twitter kuşu 'nu blogger(blogspot) da uçurmaya. Esasında olay basit ama ben yinede yapacaklarınızı sırasıyla anlatayım.
Blogger'a giriş yapıyorsunuz. Kumanda panelinde blogunuzun tasarım sekmesini seçiyorsunuz.


kumanda_paneli
Daha sonra tasarım sekmesinde side barda Gadget ekle ifadesine tıklıyorsunuz. Gadget listesinden HTML/Javascript gadgetini seçiyorsunuz.

gadget_ekle html-javacript
Açılan gadget içine aşağıda vereceğimiz codları kopyalayıp yapıştırıyorsunuz.
html-javacript-yapılandır 

Kopyala Yapıştır Kodu:

<script type='text/javascript' src='http://twitter-bird.googlecode.com/files/Twitter-terbang.js'></script>
<script type='text/javascript'>
var birdSprite='http://twitter-bird.googlecode.com/files/bluetwit.png';
var targetElems=new Array('img','hr','table','td','div','input','texta rea','button','select',2ul','ol','li',
'h1','h2','h3','h4','p','code','object','a','b','strong','span');
var twitterAccount = 'http://twitter.com/ihtiyarus';
var tweetThisText = 'Twitter – ihtiyarus http://ihtiyarus.blogspot.com/';
tripleflapInit();</script>



Code içerisinde aşağıda gösterdiğimiz adres bölümlerine kendi blog adresinizi ve twitter adresinizi yazarak ufak bir düzeltme yapıyorsunuz.

Düzeltilecek bölümler:

code 

 th_1840862c73v18xhbq 
Düzeltmeleri yapıp son bir kez gözden geçirip kontrol ediyorsunuz. Başlık kısmını boş bırakıyorsunuz. Kaydet butonuna basıp kaydediyorsunuz. Son olarakda blogu görüntüle ifadesine basıp blogunuzun son halini görüntülüyorsunuz. Kuşunuzun uçup uçmadığını kontrol ediyorsunuz. Kolay gelsin…

4 yorum:

Bulutsuz dedi ki...

dostum benim kuş uçmadı :) hatta hiç belirmedi bile :) kodu dediğin gibi düzelttim. En üstte twitter kuşu yazıyor resimde onu da yazmak mı lazım acaba ?

ihtiyarus dedi ki...

Bulutsuz kardeş;
Kopyala Yapıştır Kodu: altındaki bütün kodları kopyalayıp Not Pad'e yapıştırın. Daha sonra yazının sonunda belirtilen renkli vurgulanmış bölümlere kendi twitter adresinizi yazacaksınız. Daha sonra düzeltilmiş kodların tamamını kopyalayıp HTML/jscript aracına yapıştırıp kaydedeceksiniz. Yazıyı tekrar gözden geçirin. Mutlaka çalışacaktır. Bende de aynı kodlar var. Kolay gelsin...

Unknown dedi ki...

dostum bu bende de olmadı arkadaştaki sorun bende de sürüyor ne yapmalı?

ihtiyarus dedi ki...

Sayın Dr.Teke;
Kuşun gayet güzel uçuyor. Bir problem göremedim. "By mute" yerine doktorname, hekimce veya muratca gibi bir türkçe blog adı tercih etsen iyi olurdu. Oktay SİNANOĞLU gibi söyledim ama...! 60 yaşlarında bir büyüğünün önerisini ukalalık olarak görme olurmu? "Btemplates" de güzel sayfa örnekleri var. XML kodlarınıda veriyorlar... Sevgiyle kal genç dostum...

İNTERNET SANSÜRÜ VE FİŞLEMEYİ AŞMANIN YOLU

      ...MEDYADAN SONRA İNTERNET NEDEN SANSÜRLENİYOR...!     ...