28 Mart 2014

İNTERNET SANSÜRÜ VE FİŞLEMEYİ AŞMANIN YOLU

 

 

 

KELEPÇE11
...MEDYADAN SONRA İNTERNET NEDEN SANSÜRLENİYOR...!

 

 
 
KELEPÇE11Değerli arkadaşlar,
AKP demokrasisinin her geçen gün daha da güçlenerek toplum üzerinde kırıcı , yakıcı , zulume dönük , ayrıştırarak bölen etkisini daha çok algılıyoruz.
 
Türkiye Dünyada hiç bir ülkenin yaşamadığı toplumsal bilinç körlenmesine uğratıldığı ağır bir psikolojik savaşın uyuşturucu etkisi altındadır.
Yeni savaş yöntemiyle  güçlü bir ülkenin temel direklerinden olan hukuk , yargı ve silahlı kuvvetleri de ne yazık ki bu psikolojik savaşın etki alanına girmiş ve kurumsal yapısının özünden uzaklaştırılmıştır.
 
AKP Türkiye'yi siyasi , sosyal ve ekonomik olarak karanlık bir kuyunun içine yuvarlamıştır.Ülkenin aydınlanma önderleri , aydınlar ve TSK'nın bağımsızlığı hedefleyen tüm Kemalist komutanlar ve her rütbeden asker esir alınmış ve hapistedir.Yargı siyasete teslim olmuş ve adalet askıya alınmıştır.
 
Gerçek demokrasinin ayaklar altına alındığı,güçlüleri koruyan hukuk ve adalet sisteminin kurgulandığı , ülkenin tüm zenginliklerinin satıldığı , Ulusal egemenliğimizde yabancı paydaşların söz sahibi olduğu , Ülkemiz halkının iktidar eliyle  YÜZDE ELLİ olarak bölündüğü , bu bölünmenin en tehlikeli yöntemlerle mezhep ve etnik kök üzerinden yapılarak toplumun kavgalaştırmaya itildiği , Ülkemizin senelik ulusal gelirinin üçte birinin siyasetçiler ve ortakları tarafından yolsuzluklarla çalındığı , Dünyanın en büyük yolsuzluklarının yapıldığı ve yolsuzlukları yapanların değil de , suçluları yakalayanların cezalandırıldığı bir süreç içindeyiz.
 
Tüm bunlar yetmemiş Türkiye siyaseten ve coğrafi olarak da bölücü Kürtçülüğün dümen suyuna sokulmuş ve emperyalizmin asırlık rüyası olan Kürdistan AKP eliyle kurulurken Kuzey Kıbrıs da elimizden çıkarılmaktadır.Laik Cumhuriyet ise ağır bir saldırı altındadır ve rejim din devletine götürülmeye çalışılmaktadır.
 
12  yıllık AKP iktidarı Laik demokratik Cumhuriyet Devletinin dokusunu bozmuş ve bu siyasi eylemlerde olan tüm AKP'li siyasetçiler Devlete karşı yüce divanlık suç işlemişler ve işlemektedirler.Yargıtay başsavcısı ise görevinin gereğini yapmamaktadır.
 
Gerçek demokrasi ve vicdanlı evrensel  adalet halkın elinden çalınmıştır.AKP gerçekleri saklamak için ele geçirmesinin olanaklı olmadığı internete ağır sansür getirecek bir yasayı onaylanmak üzere Cumhurbaşkanına göndermiştir.Cumhurbaşkanı vereceği karara göre demokrasi adına kantara çekilecektir.
 
13.02.2014 tarihli Paris merkezli Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF), 2014 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi yayınlandı. Rapora göre Türkiye 180 ülke arasında 154'üncü sırada.
 
Afganistan, Ürdün ve Irak gibi ülkelerin gerisinde kalan Türkiye’den raporda, “problem ülke” olarak bahsedilirken Gezi Parkı eylemlerinde 153 gazetecinin yaralandığı, 39’ının gözaltına alındığı hatırlatıldı. Ve şu ifadeler kullanıldı:
 
"Bölgesel emellerine rağmen, 154. sıradaki Türkiye’de basın özgürlüğü konusunda hiçbir gelişme görülmedi. Türkiye 'en büyük gazeteci hapishanelerinden' biri olarak tanımlanmaya devam ediyor. Gezi Parkı isyanı, güvenlik güçlerinin baskıcı yöntemlerini, oto sansürdeki artışı, Başbakan’ın popülist söylemlerinin tehlikelerinin fark edilmesini sağladı. Yaklaşan seçimler, barış sürecindeki belirsizlik nedeniyle 2014’in Türkiye’deki sivil hakların geleceği açısında belirleyici bir yıl olması muhtemel."
 
İnternet sansürü kullanıcıların demokratik haklarını ellerinden almaktadır.
İnternet sansürünü aşabilmeniz için kullanabileceğiniz bir programı sizlere sunmak isterim.
 
Naci Kaptan
13.02.2014
 
 
tor01222
 
 
İNTERNET SANSÜRÜ VE FİŞLEMEYİ AŞMANIN YOLU:
TOR TARAYICI
8 Şubat 2014
 
“Internet sansürü” diye anılan yasa meclisten geçti. Artık devlet insanların internet erişimlerini kontrol altında tutacak, kimin ne zaman nerelere girdiğini izleyecek, kısacası yıllardır diğer alanlarda yaptığı fişlemeyi artık internet ortamında da yapacak.
 
Üstelik internet kısıtlamalarını yeni yeni yöntemlerle yaparak istenmeyen sitelere veya sayfalara girişleri çok daha etkili şekilde engelleyecek.Peki bu kısıtları aşmanın bir yolu ve yasaklı siteleri gezerken kimliğinizi gizlemenin bir yolu yok mudur?
 
Kısaca söylemek gerekirse : VAR
 
Devletler internette sansür uygulayıp, insanları izlemeye çalıştıkça, dünya üzerindeki gönüllü aktivistler de buna karşı çalışmalar yapıyorlar. Bu çalışmalardan en önemlisi TOR Projesi. TOR projesi sayesinde hem internette sansürsüz gezebilirsiniz, hem de girdiğiniz sitelerde kimliğiniz gizli kalır. Üstelik TOR projesini kullanmak sandığınızdan daha kolay. Şimdi adım adım bu işi nasıl yapacağınızı anlatacağım.
 
Tor projesi aktivistleri, işleri kolaylaştırmak için Tor Browser Bundle yazılımını geliştirdiler. Bu yazılımın bilgisayarınıza kurulmasına bile gerek yok. İsterseniz bir USB bellek içinden bile çalışabilir.
 
1. Tor Browser’ı indirin
Aşağıdaki linkte kullandığınız işletim sistemine göre uygun programı indirin. Eğer kullandığınız işletim sistemini bilmiyorsanız büyük ihtimalle Microsoft Windows kullanıyorsunuzdur :) Microsoft Windows yazan kolonda 32-bit linkine tıklayarak programı indirin.
TorProject.org
 
2. Program dosyalarını oluşturun
İndirdiğiniz programa çift tıklayın. Bir güvenlik uyarısı açılırsa “Çalıştır” diyerek devam edin. Bir pencere açılarak kurulum dilini soracak size. Türkçe seçeneği de mevcut. İstediğiniz dili seçip “ok” butonuna tıklayın.
 
Açılan pencere dosyaları nereye oluşturmak istediğinizi soracak. Masaüstünde bir klasör seçebilirsiniz. Dosya yerini seçtikten sonra “Kur”u tıklayarak işlemi başlatın.
 
İşlem bittiğinde “Tor Browser Bundle programını çalıştır” işaretini kaldırın ve Bitir deyin.
 
Pencere kapandığında artık Tor Browser’ınız hazır durumda. Seçtiğiniz klasörü artık USB belleğinize kopyalayabilirsiniz. Benim klasörüm masaüstünde Tor Browser olarak oluşmuş durumda. Program kullanıma hazır.
 
3. Program Kullanımı
Herhangi bir bilgisayarda bu klasörü açtığınızda içinde “Start Tor Browser” dosyasını göreceksiniz. Bu dosyaya çift tıklayın.
 
Açılan pencerede “Connect” butonuna basın.
 
Program otomatik olarak ayarları yapıp Tor ağına bağlanacak ve karşınıza aşağıdaki resimdeki gibi internette gezinti yapabileceğiniz tarayıcıyı açacak.
 
4. Programı Test Edelim
 
a. Erişim
http://engelliweb.com/ sitesine girerek erişimi yasak olan sitelerden birini seçin ve her zaman kullandığınız tarayıcınız ile (chrome, internet explorer, firefox vb) bu siteye girmeye çalışın. Siteye giremediğinizden emin olduktan sonra, aynı siteyi Tor Browser ile açmayı deneyin. Siteye girebildiğinizi göreceksiniz.
 
b. Kimlik Gizliliği (Anonimlik)
Devlet sizin hangi siteye ne zaman girdiğinizi IP adresinizle izler. İnternette bir sayfaya girdiğinizde sizin IP adresinizle bu safyaya girdiğiniz ve giriş tarihiniz kaydedilir. Bu IP adresi kimin diye sorulduğunda ise internet servis sağlayıcıları o tarihteki IP nin hangi müşterisine ait olduğunu söyler. Şimdi aşağıdaki testi yapalım.
 
Önce her zaman kullandığınız tarayıcınızı açın ve http://www.whatismyip.com/ adresine girin. Açılan sayfada IP: yazan yerde aralarında nokta olan 4 rakam göreceksiniz. Örneğin 217.13.197.5 gibi. İşte bu IP adresinin size ait olduğu biliniyor.
 
Şimdi Tor Browser’ı açın ve yine http://www.whatismyip.com/ adresine girin. Biraz önceki IP adresinden farklı bir IP aldığınızı göreceksiniz. Hatta sayfayı her yenileyişinizde sürekli başka IP ler çıkacak. Oysa normal tarayıcınızda her zaman aynı IP çıkar. Bu IP de sizin kimliğinizi ele veren IP dir. Tor Browser, sadece IP nizi bir kez değiştirmez, aynı zamanda her yeni sayfa ziyaretinizde bu IP yi değiştirir.
 
Tor projesinin teknik yapısı sayesinde projenin gönüllüleri bile sizin kim olduğunuzu bilemezler.
 
 
 
tor2333
 
TOR BROWSER NASIL KURULUR? DEEP WEB NEDİR?
 
Size Tor Browser'in nasıl kurulacağını ve nasıl kullanılacağını anlatmak istiyorum. Önce 'Tor' nedir onu Vikipedi'den kısaca öğrenelim.
 
Tor nedir?
 
Tor; kişi ve grupların kendi gizlilik ve güvenliklerini ön planda tutarak internette işlem ve gezinti yapabilmelerine olanak tanıyan ve sanal tüneller sayesinde bağlantıların maskelenmesi mantığıyla çalışan bir ağdır.
 
Tor Browser nedir?
 
Tor ağı ile bağlantı kurmayı sağlayan ücretsiz olarak kullanıma sunulmuş bir programdır. Ayrıca içerisinde Mozilla Firefox'un açık kaynak kodu ile modifiye edilmiş bir internet tarayıcısını içinde barındırır.
 
Şimdiye kadar olan kısmı genel olarak böyle açıklayabiliriz. Deep Web'i açıklamak gerekirse 'onion.' uzantılı sitelerin oluşturduğu kendi içinde bir internettir. Onion, İngilizce'de soğan demektir. Normalde bildiğimiz Mozilla Firefox, Opera veya Safari gibi tarayıcıların açmadığı sitelerdir. Bu sitelerin çoğu gizliliklerini koruyabilmek için sık sık adreslerini değiştirmektedirler. Adresleri ise genelde bildiğimiz isimlerden oluşmazlar. Siteler harf ve rakamların karışık olarak kullanıldığı adresler taşır. Lafı fazla uzatmadan Tor Browser nasıl kurulur onu anlatayım.
 
 
Tor Browser'in internet sitesine girin. İndirmek için ana sayfadaki Download Tor yazan linke tıklayın.
 
tor13444
 
Bu sayfada programın dilini veya kullandığınız işletim sistemi farklı ise ona göre değişiklik yapabilirsiniz. Ardından Download Tor Browser Bundle yazan linke tıklayın.
 
tor24555
İndirdikten sonra programın üzerine çift tıklatın. Açılan pencerede Tor Browser'i kurmak istediğiniz bölgeyi seçebilirsiniz. Ardından Extract butonuna tıklayın.
 
tor35666
 
Programın kurulduğu klasördeki Tor Browser isimli klasöre tıklayın. Ardından Start Tor Browser.exe çift tıklayarak browseri başlatabilirsiniz.
 
tor46777
Browser, Tor ağına bağlandıktan sonra Connected to the Tor Network! yazısı görünecek ardından Tor Browser açılacak. Buradan istediğiniz .onion uzantılı siteye gizli bir şekilde girebilirsiniz. Tarayıcıdaki Congratulations. Your browser is configured to use Tor. yazısı başarılı bir şekilde Tor ağına bağlandığınızı gösterir.
 
tor57888
 
Bazı .onion uzantılı siteler:
 
http://duskgytldkxiuqc6.onion/ (Örnek olarak açılmış bir site)
http://idnxcnkne4qt76tg.onion/ (Tor Project sitesi)
http://3g2upl4pq6kufc4m.onion/ (DuckDuckGo arama motoru)
http://jntlesnev5o7zysa.onion/ (The Pirate Bay torrent paylaşım sitesi)

Hiç yorum yok:

İNTERNET SANSÜRÜ VE FİŞLEMEYİ AŞMANIN YOLU

      ...MEDYADAN SONRA İNTERNET NEDEN SANSÜRLENİYOR...!     ...