14 Mart 2007

ARKA PLAN RESMİ YAPALIM

Evet dostlar bu gün sizlerle arka plan resmi yapacağız.Bunun için herhangi bir grafik yani resim editörüyle çalışabiliriz. Ben FİREWORKS programını kullanıyorum sizler PHOTOSHOP, PAİNTSHOPPRO veya PAİNT gibi programda kullanabilirsiniz. Şimdi bunlardan elinizin altında hangi program varsa onu açalım. Bizim genelde BLOGGER veya diğer web sayfalarının alan ölçüleri genelde 1024x768 pixel oluyor. Biz bu alana tek bir parça resimde koyabiliriz veya sayfanın çabuk yüklenmesi yani açılması için birkaç parçaya da bölebiliriz. Yine bu alana küçük bir resimde koyabilir kendini tekrarlamasını sağlayarak o alanı kaplayabiliriz. Şimdi biz bu en son söylediğimize bir örnek yapalım.

340 px X 384 px ebadında bir dörtgen çizelim. İçini istediğiniz bir renkle boyayalım. Burada düz renk yerine bir teksture veya pattern de seçebiliriz.




Dörtgenin çerçevesini renksiz yapalım. Yani çerçeve olmasın. Daha sonra bu dörtgenin üzerine herhangi bir büyüklükte başka bir renkte yazı yazalım. Dörtgenin altta yazının üstte olmasını sağlayacak ayarlarımızı yapalım.

Daha sonra yazımızı kopyala yapıştır yöntemi ile çoğaltalım. Her birini değişik fontlarla da yapabiliriz veya aynı font yani karakter biçimi hepsinde aynı da olabilir. Bu tümüyle sizin yaratıcılığınıza ve zevkinize kalmış bir şey.

Son şeklini verdiğimiz çalışmayı PNG, JPEG, GİF resim formatlarından biri olacak şekilde kaydedin. Benim tavsiyem JPEG olmalı. Çünkü en az yer kaplayan yani dosya boyutu en küçük resim formatı olduğu için. Yalnız JPEG resim formatında grafik kalitesi biraz düşük olur. Görüntü kalitesinden ödün veremeyeceğiniz resimlerde ise GİF veya PNG tercih edebilirsiniz. Bir sonraki aşamada yaptığımız resmi BLOG ‘umuzun veya web sayfamızın BACKGROUND una yerleştirmeyi öğreneceğiz.

Hiç yorum yok:

İNTERNET SANSÜRÜ VE FİŞLEMEYİ AŞMANIN YOLU

      ...MEDYADAN SONRA İNTERNET NEDEN SANSÜRLENİYOR...!     ...