12 Kasım 2008

BLOGGER SİDE BAR ARAÇLARI (GADGET)

blogger

Dostlar bugün buraya yine yazacak nefis şeyler keşfettim. Belki bazılarınızın haberi vardır ama ben bu yazıyı bu olaydan haberi olmayanlar yada farkında olmayanlar için kaleme aldım. Yandaki BLOGGER ın logosunu gördüğünüzden zaten yazının içeriğinin BLOGGER ile ilgili olduğunu hemen anlamışsınızdır. Yazının içeriği henüz BLOGGER ile yeni tanışanların da özellikle ilgisini çekecektir.

Şimdi yeni başlayanlar için blogger da bir blog yaratmayı başardınız yada zaten bir blog sahibi olanlar blogger a giriş yapsınlar. Kumanda panelinde blogunuzun yerleşim linkine tıklayınız. Daha sonra side barda ki kutucukların üstünde Gadget Ekle  linkine tıklayınız. Ta taaa....Evet yeni gadget lerle tanışınız. Hatta burada kendi gadget inizi bilem yapıp yayınlayabilirsiniz.

Gaget-1 

Yukarıdaki resimde görüldüğü gibi sol tarafdaki sütunda gadget çeşitleri ve sınıflandırmaları yer alıyor onları tıklayarak kurcalamaya başlayabilirsiniz. Benim en çok hoşuma giden gadgetler İzleyiciler : Blogunuzu izleyen kullanıcıların bir listesini görüntüler ve Abonelik Bağlantıları (yeni!). Tabii bunların başlık adını değiştirebilirsiniz. Özellikle Abone Bağlantıları ile Okuyucularınızın popüler içerik takibi yapmalarını sağlamak için okuyucularınızın blogunuza abone olmasını sağlayın. Diğer gadgetleri de artık siz kurcalayın keşfedin. Kolay gelsin..

13 yorum:

Basak dedi ki...

Sevgili İhtiyarus; bizim bloga davetlisin, bize de bekleriz:)
Yazdıklarından çok faydalanıyorum, eline sağlık
Başak

MecnuN dedi ki...

hocam bişey sorcam ben. gadget ekleme kısmında kendinizinkini ekleyin diye biyer var. nasıl ekleniyor? nasıl gadget yapılıyor? bi bilgi verirsen sevinirim.

ihtiyarus dedi ki...

MecnuN kardeş;
Bu gün senin isteğin üzerine buton ekleme örneğini anlatacağım. Umarım faydalanırsın...sen de değişik şeyler yaparsın. Bu arada google ın beleş araçlarından birinide öğrenmiş olacaksınız. Sevgiyle kalınız...

Cafe Aroma dedi ki...

Merhaba, ben yeni bloggerlardanım. Yerleşim sekmesindeki gadget ekle ikonunm yok olmuş. acaba belli sayıdan fazla gadget ekleyememem gibi bir sınırlama var mı? yoksa nasıl tekrar gadget ekleyebileceğim? yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
şimdiden teşekkür ederim

ihtiyarus dedi ki...

CafeAroma sendeki problem tarayıcı problemi. Çünkü bugün aynı şey bende de oldu. Ben genelde en güvenli tarayıcı olduğu için Mozilla Firefox kullanıyorum. Blogger a Firefox ile girdim. Yerleşim sekmesini tıkladığımda sayfanın tam açılmadığını yani gadgetleri göremediğimi farkettim. İnternet explorer ile açtığımda bir problem olmadığını gördüm. Daha sonra çok uğraşmama rağmen firefox ile sayfa öğeleri sekmesini tam olarak açmayı başaramadım. Ama senin problemin başka bir şey de olabilir. Oda şablonunda gadgetler sınırlandırılmış da olabilir. Onun çözümü var. Problemin ne olduğunu tesbit edip bana tekrar yazın. Kolay gelsin...

seqununseyahatnamesi dedi ki...

Merhaba, blogunuzda gerçekten faydalı bilgiler var. Şunu sormak istiyorum ben. Mesela bir girdi yayınladık ve etiket koyacağız. Bir konuya etiket koyduğum zaman o aynı zamanda kategoriler kısmında konu olarak gözüküyor. Bazı bloglarda bakıyorum bir konu yayınlanmış ve o konu ile ilgili bir sürü anahtar kelimeler var. Ben öyle yapınca hepsi ayrı kategoride çıkıyor. Ne yapmalıyım sizce? Yardı ederseniz sevinirim

Adsız dedi ki...

ABİCİM SANA SORMAK İSTEDİĞİM BİŞİ VAR YARDIMCI OLURSAN ÇOOOOK SEVİNİRİM... BU ARADA SİTENDE FAYDALI GÜZEL BİLGİLER VAR AMA BEN ARADIĞIMI BULAMADIM :) ABİCİM MESELA BLOGUMUZDA BİŞİ YAYINLADIĞIMIZDA DİREK ETİKETLERDE BÖLÜMÜNDE ÇIKIYOR KAYITLARIMIZ AMA SENİN BLOGTA SON YAZILAR SON YORUMLAR İŞTE EKLENEN SON HABERLER VB KONU BAŞLIKLARI ALTINDA GRUPLAŞTIRMIŞSIN SİDEBARINI BUNU NASIL YAPABİLİRİZ ANLATIRSAN ÇOK SEVİNİRİM BU BİR DİĞER SORUM İSE ŞU MESELA BLOGTA YORUM YAZARKEN DİREK ANA SAYFADA YORUM YAZMA SAYFASI ÇIKIYOR AMA SENİN BLOGUNDA AYRI BİR SAYFA AÇILDI AYNISINI KENDİ BLOGUMUZA NASIL UYARLAYABİLİRİZ ACABA ŞİMDİDEN ÇOK TŞK EDERİM :) UMARIM YARDIMCI OLURSUNUZ CEVABINIZI alicansun007@gmail.com adresine gönderirseniz çok sevinirim...

poyraz la ayaz in annesi dedi ki...

meraba öncelikle gadget ekleme siteleri hangisi ben sadece çocuklarım için doğum günlerini takip edebiliyorum sadece onu bulabildim yardım edrmisiniz saat takvim müzik falan eklemek istiyorum bir türlü bulamdım lütfen yardımcı olunn.

ihtiyarus dedi ki...

Gülşah Soğukbulak;
Esasında sorunun cevabı yazının içinde var. Ama isterseniz birde şu sitelere bakınız. Belki işinize yarar birşeyler bulabilirsiniz.
http://www.bloggergadgets.org/
http://mashable.com/2009/01/26/blogger-widgets/
http://gadgetsdirectory.blogspot.com/
http://bloggermodifiye.blogspot.com/2010/06/blogger-icin-kendi-gadgetlarnz.html
Bloğunuzu çok beğendim. Benimde sizden öğreneceğim birşeyler var galiba he he... Kolay gelsin. Sevgiyle kalınız.

poyraz la ayaz in annesi dedi ki...

ilginiz için çok teşekür ederimm

hakan dedi ki...

ben gadgetlere girdim.hatta ekledim.Ama beğenmedim bunları.baktım orda kendinizinkini ekleyin diyor tıkadım url istiyor ben nasıl bulucam gadget url lerini lütfen yardım edin msn:tyco52@hotmail.com bu msnye e posta gönderirsenin çok sevinirim ve mutlu olurum.ayrıca bu siteden hiç çıkmam yanda duru hep online kalırım.arkadaşda bulurum bu sitede hep online kalıcak lütfen yazdım edin benim sitemede beklerim http://cshileleri.blogspot.com/search/label/ANASAYFA tıklayın benim sitem daha yapım aşamasında

ihtiyarus dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ihtiyarus dedi ki...

Hakan kardeş;
Ne tür birşey ardığınızı belirtmemişsiniz! Arama motorlarına gadget, gadgets, widget yazıp aratırsanız yüzlerce siteye ulaşabilirsiniz. Birde blogger Gadgets veya widgets yazıp aratın. Ayrıca GOOGLE CODE LAB da, http://code.google.com/intl/tr-TR/apis/blogger/docs/gadgets/gadgets_for_blogger.html veya GOOGLE CODE http://code.google.com/intl/tr-TR/apis/gadgets/ adreslerinde kendi gadget veya widget inizi yapabilirsiniz. Daha sonra ürettiğiniz gadget veya widget code larını BLOGGER da gadget ekle den HTML/JavaScript yada Kendinizinkini ekleyin raçlarıyla ekleyebilirsiniz. Eğer bu cevabım da sizin için aydınlatıcısı olmadıysa bana anlamadığınız her ne ise daha açık yazabilirsiniz.

İNTERNET SANSÜRÜ VE FİŞLEMEYİ AŞMANIN YOLU

      ...MEDYADAN SONRA İNTERNET NEDEN SANSÜRLENİYOR...!     ...