04 Mayıs 2010

SON YAZILANLAR VE SON YORUMLAR WİDGETİ OLUŞTURMAK

Dostlar epeydir bu bloga yazı yazmıyordum. Ama birkaç yorum bırakan arkadaşların değindikleri konularla bende uğraşmıştım. Bu konuları bir şekilde atlamışım.

Her neyse biz konumuza gelelim. İşlem esasında çok basit. Bütün blog ve web sitelerinin Atom ve RSS adresleri vardır. Biz bu adreslerde ufak tefek değişiklikler yaparak bu adresleri içerik takibi gadget aracına girerek oluşturacağız. Bloglarınızın atom ve RSS adreslerini tarayıcınızın toolbarından görünüm sekmesinden sayfa kaynağını göster diyerek açılan blogunuzun kaynak kodlarını daha doğrusu HTML kodu ile yazılmış halini göreceksiniz.

Burada benim AzizName Blogumun Atom ve RSS adreslerinin yazıldığı bölümü görüyorsunuz. Sizde aynı bölümü bulup oradan adresinizi kopyala yapıştır yöntemiyle bir hamlede bu işi halledebilirsiniz. Şimdi bu işi sırasıyla beraberce yapalım.

1- Blogunuzun yerleşim sekmesinde side bar kutucuklarının yukarısında bulunan Gadget Ekle linkine tıklayacaksınız.

2- İçerik Takibi aracını tıklayıp açacaksınız. İçerik takibini yapılandır bölümü açılacak. Buraya işte blogumuzun Atom veya RSS adresini gireceğiz.

 

3- Adreste POSTS yazan şekliyle SON YAZILAR gadgetini oluşturmuş olacağız. Buraya adresimizi kaynak kodlarını açıp kopyala yapıştır yaparak adresimizi giriyoruz. Devam butonuna basıyoruz. Açılan bölümde Son yazılan yazıların listesini istediğiniz gibi düzenledikten sonra en fazla beş adet olarak yayınlanacak hale getirip kaydet düğmesine basıp gadgetimizi oluşturuyoruz.

4- Adreste POSTS yazan yere COMMENTS yazarsak SON YORUMLAR gadgetini oluşturmuş oluruz. Burada da aynı aşamalardan sonra aynı şekilde gadgetimizi oluşturuyoruz.

Yorumlarınızı yazarken isimlerinizi ve mail adresinizi yazarsanız size cevap verebilirim.

Hepiniz gadgetlerinizi güle güle kullanınız…

2 yorum:

murcasa dedi ki...

Teşekkür ettim.
Artık bloglar da sadece yazı yazmak için yazılmıyor; biraz teknoloji her şeyi değiştirebiliyormuş.

Sinem Mengi dedi ki...

blog sayfasını nasıl genişletebilirim yardımcı olabilirseniz sevinirim:)

İNTERNET SANSÜRÜ VE FİŞLEMEYİ AŞMANIN YOLU

      ...MEDYADAN SONRA İNTERNET NEDEN SANSÜRLENİYOR...!     ...