31 Ocak 2012

BLOGGER’da Devamını Oku Düzenlemesi Yapalım



BLOGGER’da Devamını Oku >> nasıl yapılır? Bu gün onu anlatacağım.

Devamı-3
Dostlar bu gün burada çok önceleri 14.Temmuz.2006 da yazmış olduğum “BLOGGER’DA SİTE İÇİ LİNK” adlı yazıma Oğuzhan adlı dost bir yorum bırakmış “selam yazınınızı okudum ancak pek anlayamadım bende ihtiyarus ‘daki gibi devamını oku tarzında ana sayfamı rahatlatmak istiyorum biraz daha detaylı bir anlatım yaparsanız sevinirim” .Dostlar takdir edersiniz ki o  yazıyı yazdığım tarihlerdeki BLOGGER özelliklerine zaman içinde duyulan ihtiyaçlar doğrultusunda devamlı ilaveler yapıldı ve geliştirildi. Eğer özel bir tema(şablon) kullanıyorsanız yukarıda bahsi geçen özelliği barındırıyor olabilir. O zaman da zaten böyle bir uygulamaya ihtiyaç duymayacaksınız. Ama yok ben normal
BLOGGER temaları bana yeter aman kim uğraşacak boş ver sen bu işi BLOGGER ’da  nasıl yaparız diyorsanız dostlarım BLOGGER artık böyle bir özelliğe sahip. Bunu kolayca yapabilmeniz için bir araç ilave etti. Bu özelliği ilave edeli epey bir zaman oluyor. Bunun birçok kullanıcı farkında değil yada nereden nasıl yapılacağını bilmiyor. Bu da gayet normal bir şey. Zaten ileri düzey web yayıncılığını biliyor olsanız BLOGGER da ne işiniz var. Bende ilk başlarda hiç bir şey bilmeyerek bu işe heveslenip başladım. Daha sonra merakım doğrultusunda gerek interrnetin sunduğu nimetler gerekse kitaplar marifetiyle WEB yayıncılığı konusunda PROGRAMCILIK dışında hatırı sayılır bir noktaya geldim. Şimdide işin POGRAMLAMA ayağını öğrenmeye çalışıyorum. Her neyse şimdi yukarıda bahsedilen olayı hem dilimin döndüğünce resimlerle hem de video ile size anlatacağım.
Yayınlamayı düşündüğünüz  yazıyı herhangi bir yazı editöründe yazdınız. Daha sonra BLOGGER ‘a giriş yapıp DASHBOARD bölümünde  YENİ KAYIT  ibaresine basıp yeni bir makale yazacağınız BLOGGER metin editörünü açacaksınız.

RESİM-1

Resim-1
Bu editör iki sekmeden oluşur. Bir OLUŞTUR adını taşıyan normal HTML bilginiz olmasada rahatlıkla yazılarınızı yazıp resimlerinizi, videolarınızı düzenleyip yayınlayacağınız sekme. Diğeri ise  HTML’yi Düzenle adını taşıyan HTML kodları ile yazılarınızı düzenleyip yayınlayacağınız sekme.

RESİM-2

Resim-2

Şimdi bizim işimiz daha doğrusu sizi ilgilendiren sekme birinci OLUŞTUR sekmesi. Daha önce bilgisayar da yazdığımız yazıyı kopyalayıp OLUŞTUR sekmesindeki yazı alanına yapıştırdınız. Daha sonra resimlerinizi yükleyip düzenlediniz. Bütün işlerinizi bitirip yazıyı yayınlama aşamasına geldiğinizde  metin editörünün araçlar çubuğunda atlama Atlama Aralığı Ekle adını taşıyan RESİM-2 de gösterdiğim düğme bizim işimizi görecek. Nasıl mı? Yazımızın açılış sayfasında yani ANASAYFA da görünmesini istediğiniz yere tıklıyorsunuz. Orda yazı imlecinin yanıp söndüğünü gördükten sonra ATLAMA ARALIĞI EKLE düğmesine basıyoruz. Yazımızın imleci koyduğumuz satırda bir kesik noktalı çizgi oluştuğunu göreceksiniz. İşte sizin DEVAMINI OKU >>  olayınız bu çizginin olduğu yerde olacak. Şimdi yazınızı yayınlayabilirsiniz.
Devamı-4

Devamı-5
  Eğer DEVAMINI OKU >> yazısını değiştirmek isterseniz.  TASARIM sekmesinde BLOG KAYITLARI aracını düzenle düğmesine basarak açacaksınız. Yukarı üst bölümde Kayıt içeren günler seçeneğinin altındaki Kayıt sayfası bağlantı metni: kutucuğunda yazan Devamı >>  yazan metini  istediğiniz metinle değiştirip diğer yapmayı düşündüğünüz değişiklikleri de yapıp KAYDET düğmesine basıp işleminizi bitirebilirsiniz. Tüm yapmanız gereken bu kadar. Kolay gelsin…

VİDEO İLE ANLATIM:

4 yorum:

Unknown dedi ki...

öncelikle göstermiş olduğunuz ilgi ve alakanızdan dolayı tesekkürü size borç bilirim,yeni girdiğim için blog isine biraz karmasık gelmisti ancak kurcalayınca sorunu çözmüştüm,bir diğer husus mesale sizde yeşil bir kutu içinde devmını oku yazıyor bende ise düz metin biçimnide bunu nasıl düzelteblirim? tekrardan tesekkür ediyorum

ihtiyarus dedi ki...

Benim AzizName de şablon(tema) özelliğinde devamını oku linkine resim atamışlar o yeşil kutu resim aslında. Sizde şablonunuzu değiştirebilirsin. "http://btemplates.com/" çok güzel beğeneceğiniz şablonlar var."http://ihtiyars.blogspot.com/", "http://ihtiyarhoca.blogspot.com/" bu şablonlar gibi güzel bir şablon bulabilirsin. Ya da benim şablondan şuradan "http://jquerybloggertemplate.blogspot.com/" indirebilirsin.

mehmet nar dedi ki...

eyvallah.emeğine sağlık

African Mango dedi ki...

It's so refreshing to find articles like the ones you post on your site. Very informative reading.

İNTERNET SANSÜRÜ VE FİŞLEMEYİ AŞMANIN YOLU

      ...MEDYADAN SONRA İNTERNET NEDEN SANSÜRLENİYOR...!     ...