15 Mart 2007

BLOG’UMUZA ARKA PLAN RESMİ YERLEŞTİRMEK


Dostlar biliyorsunuz bundan önce bir tane arka plan resmi yapmayı öğrendik. Şimdide yaptığımız arka plan resmini BLOG ‘umuzun arka planına nasıl yerleştireceğimizi görelim. Yaptığımız arka plan resmini kullandığım resim host sitesine yani PHOTOBUCKET e upload ediyorum. Yani bilgisayarımdan yüklüyorum. Blog ’umuzu template sekmesinde edit html bölümünde açalım. Burada blogumuzun html kodlarını göreceğiz. Tarayıcımızın toolbarında Düzen sekmesinde bu sayfada bul ibaresini seçelim. Açılan arama kutusuna body kelimesini yazalım. Aşağıda yazdığımız kod grubunu bulalım.



*/

body {
background: $bgColor;
margin: 0;
padding: 0px;
font: x-small Verdana, Arial;
text-align: center;
color: $textColor;
font-size/* */:/**/small;
font-size: /**/small;
}

Bu css property tabir edilen bölümde body sınıfının özelliklerini belirleyen kod grubudur. Burada aşağıdaki gibi değişiklikler yapacağız ve resmimizi buraya yerleştireceğiz. Resmimi yüklediğim host sitesinden aldığım resmimin URL adresini buraya aşağıdaki gibi css kodlarında diğer değişiklikleri de yaparak yerleştiriyorum.



*/

body {
background-image: url(http://i151.photobucket.com/albums/s125/ihtiyarus/ders_6.gif);
background-position: top;
background-repeat: repeat;
background-attachment: fixed;
margin: 0;
padding: 0px;
font: x-small Verdana, Arial;
text-align: center;
color: $textColor;
font-size/* */:/**/small;
font-size: /**/small;
}

daha sonra Save Template düğmesine basıp kaydediyoruz. Daha sonradain a new window ibaresine basıp blogumuzun son halini tarayıcıda aşağıda gibi görüyoruz. Yalnız burada eğer arka plana 1024x768 ebatlarında tek resim koyarsanız şayet background-repeat: none; şeklinde düzeltmeniz gerekiyor. İşlemimimiz bu kadar.


6 yorum:

sanatçı dedi ki...

Arka plan hakkında öğrenmek istediğim herhalde sadece blogspota özel bir durum; çünkü araştırdığım kadarıyla heryerde background-repeat:no- repeat;- kodu doğru sonucu veriyor. Ama bu problemin yanıtını interneti didik didik etsemde bulamadım. Resmin tüm ekrana yayılmasını istiyorum. Tek resim olarak. Konunun uzmanı olarak size soruyorum. Ayrıca sizde blogspotta yayın yaptığınızdan deneyip görebilirsiniz; gerçekten de hemen olmadığını göreceksiniz.

TEKNİK REHBER dedi ki...

evet ben de blogspotta bir türlü tam ekran yayamadım resmi
yardımlarınızı bekliyorum.

Adsız dedi ki...

daha açıklayıcı olurmusun ben bloguma arka plan yerleştirmek istiyorumda

gündaşım dedi ki...

background-repeat: no-repeat;
olacak

El Che dedi ki...

işime yarayacak bu konu.
çok sağol :)

Admin dedi ki...

teşekkürler


www.yuklex.blogspot.com.tr

İNTERNET SANSÜRÜ VE FİŞLEMEYİ AŞMANIN YOLU

      ...MEDYADAN SONRA İNTERNET NEDEN SANSÜRLENİYOR...!     ...