16 Eylül 2007

Windows Live Writer

writer_screenshot Dostlar bu gün sizlere şahsen benim çok hoşuma giden Microsoftun hazırlayıp free yani tamamıyle bedava dağıttığı bu küçük bir nevi web editörü olan programı tanıtacağım. Yani Windows Live Writer sizlerinde hoşunuza gider umarım.
Windows Live Writer (Beta)
Writer, blogunuzda zengin içerik yayımlamayı kolaylaştıran bir masaüstü uygulamasıdır.
Blog hizmetinizle uyumlu
Writer uygulaması Windows Live Spaces, Sharepoint, WordPress, Blogger, LiveJournal, TypePad, Moveable Type, Community Server ve diğer birçok weblog hizmetinde içerik yayımlayabilir.
WYSIWYG düzenleme
Writer blogunuzun görsel temasını bilir. Bu nedenle, postalarınızı yazarken tam olarak nasıl görüneceklerini yayımlamadan önce görebilirsiniz. Postalarınızın çevrimiçi önizlemesine bakmak için zaman ayırmanız gerekmez.
Zengin medya yayımlama
Writer zengin medya yayımlama işlemini e-posta göndermek kadar basitleştirir. Fotoğrafları, haritaları, etiketleri ve daha birçok başka ilginç malzemeyi ekleyin ve özelleştirin—sonra da “Yayımla” düğmesini tıklatın. İşte bu kadar kolay.
Güçlü düzenleme özellikleri
Tabloları ekleme ve düzenleme, yazarken yazım denetimi yapma, içeriği biçimlendirme ve köprü ekleme yetenekleri elinizin altında olduğunda, çekici blog postaları oluşturmak çok daha kolay olur.
Çevrimdışı düzenleme
Artık istediğiniz zaman, istediğiniz yerden blog yayımlayabilirsiniz. Writer blogunuzdaki taslaklarla çevrimdışı olduğunuz sırada yaptığınız değişiklikleri eşitler, böylece farklı sürümleri birbirine uydurmak için uğraşmak zorunda kalmazsınız.
Zengin ilave eklentiler
Onlarca ilave Plugin ile yine onlarca uygulamayı çok kolay ve gelişmiş özelliklerle yapma ve yayınlama. Eklentileri buradan inceleyip indirebilirsiniz. Şu ana kadar anlattığımız bu küçük programı yani Windows Live Writer Beta 'yı ise buradan indirebilirsiniz.

2 yorum:

tembeladam dedi ki...

merhaba live editor'da blogspot uzantılı sayfama yazı eklemeyi denediğimde hata veriyor. sen böyle bir problemle karşılaştın mı? karşılaştıysan ne yapmam gerektiği hakkında bilgi verebilir misin?

ihtiyarus dedi ki...

Merhaba Tembeladam;
Ben onlarca blogumda yayınladığım yazıları Live Writer ile gayet kolay yayınlıyorum. Live writer basit bir editör. Türkçe zaten. Ayrlarını araçlar bölümünden yapacaksınız. Birçok ilave eklentisi de var ayrıca.Yazılarımı yayınlarken herhangi bir problemle karşılaşmıyorum. Yinede problemi çözemesseniz bana detaylı açıklama gönderinki size yardımcı olayım.Sevgiler..

İNTERNET SANSÜRÜ VE FİŞLEMEYİ AŞMANIN YOLU

      ...MEDYADAN SONRA İNTERNET NEDEN SANSÜRLENİYOR...!     ...